Celfix

Een celfix wordt gemonteerd in de uitlaat van uw auto. Vervolgens wordt er in deze celfix een lambdasonde in gedraaid. Dit heeft als voordeel dat de lambdasonde minder in de uitlaatgas stroom zit. Hierdoor zal in 90% van de gevallen het Check Engine lampje van uw auto uitgaan. Wij bieden een rechte en een haakse celfix versie, beide celfixen hebben een M18x1.5 schroefdraad.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Wat is een celfix?

Een celfix is een relatief klein onderdeel, welke in de uitlaat van uw auto gemonteerd kan worden. Met dit onderdeel voorkomt u dat het “Check Engine”-lampje in uw dashboard onnodig vaak gaat branden. Een celfix wordt gemonteerd in de uitlaat, waar vervolgens de lambdasonde (een lambdasonde is een sensor die zich bevindt in de uitlaat van een auto) in wordt gedraaid. Op deze manier zit de lambdasonde minder in de uitlaatgasstroom. In ruim 90% van de gevallen zal het Check Engine lampje door gebruik van een celfix uitgaan.

Check Engine storing lampje uitschakelen met een celfix

Een check engine storing is iets wat tot de grootste ergernissen van veel coureurs en autorijders behoort. Als het lampje brandt zou u de onderdelen van uw auto na moeten kijken, om te achterhalen waardoor het lampje is gaan branden. Dit kan een tijdrovende klus zijn, in veel gevallen blijkt er echter niets aan de hand te zijn en gaat het om een vals alarm. Om de dashboard melding van check engine te verwijderen kunt u hiervoor een celfix gebruiken.