FIA Racegordel

Alle racegordels op deze pagina zijn FIA gekeurd. De QSP FIA racegordel is te leveren in een 4 punts gordel en als 6 punts gordel en tevens leverbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.

De FIA is het wereldwijde overkoepelend orgaan voor autosport evenementen. Deze organisatie heeft bepaald dat er voor diverse autosport artikelen een bepaalde veiligheidskeuring nodig is. Denk aan race stoelen, helmen en overals. Dit geldt dus ook voor de FIA racegordel welke je verplicht in iedere competitieauto moet monteren en gebruiken. Iedere FIA gordel op deze pagina is dus volgens de strenge FIA specificatie geproduceerd en getest en voldoen hierdoor aan alle strenge eisen die de FIA daarvoor heeft gesteld.

Racegordel uitvoeringen

De FIA racegordel van QSP Products is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en prijsklassen. Ons FIA gordel assortiment bestaat uit vier verschillende modellen waaronder een 6-punts gordel Pro Plus, FHR Touring en FHR Endurance. De FHR modellen zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met een zogenaamd HANS systeem of Hybrid systeem. Tevens is er een Budget FIA gordel in ons assortiment die als 4 punts geleverd wordt.


Let op; de 4 punts gordel, type Budget, heeft weliswaar wel een FIA homologatie, maar mag niet in iedere autosport discipline gebruikt worden. Het kan voorkomen, zoals in officiële FIA evenementen op circuits en rally evenementen, dat er naast de reguliere FIA keuring ook een 6 punts gordel wordt geëist. In dat geval kunt u de Budget racegordel niet gebruiken.

Rolbeugel montage

Alle racegordels worden geleverd inclusief gordelogen om te monteren in uw carrosserie. Daarnaast is het ook mogelijk om de schouderbanden om de rolbeugel buis te wikkelen in plaats van het gebruik van de gordelogen. Hiervoor heeft u geen extra materialen nodig. U dient enkel de snelsluitingen van de gordel af te halen en met bijgeleverde gesp een wikkeling te maken op de rolkooi buis. Tevens staat dit beschreven in de handleiding die bij iedere FIA gordel van QSP Products geleverd wordt.

FIA Racegordel uit voorraad leverbaar
De racegordels van QSP Products zijn over het algemeen altijd uit voorraad leverbaar waardoor u de gordel binnen 1 a 2 werkdagen in huis heeft.

Belangrijke mededeling
Niet alleen wij, maar ook andere fabrikanten van racegordels ervaren problemen op het gebied van imitatie FIA gordels. De kwaliteit van deze gordels laat sterk te wensen over en zijn tevens levensgevaarlijk. Veel voorkomende problemen zijn het afbreken van de snelsluitingen evenals het afbreken van de gordelogen. Let er dus op dat uw een ECHTE FIA gekeurde gordel aanschaft en ook koopt bij een gerenommeerd bedrijf die achter hun product staan. Denk er aan: als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook niet waar zijn.