FIA Racestoel

Op deze pagina vind u ons complete assortiment van FIA gekeurde racestoelen. Wanneer u wilt deelnemen aan een officieel FIA race evenement is een FIA gekeurde racestoel verplicht.

Item 1-20 van 20 in totaal item(s)


FIA Racestoel

De FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) is het wereldwijde overkoepelend orgaan voor autosport evenementen. Deze organisatie heeft bepaald dat er een veiligheidskeuring nodig is voor race uitrusting waaronder onder andere stoelen die gebruikt worden in de racerij. Iedere FIA racestoel op deze pagina is dus volgens de strenge FIA specificatie geproduceerd en getest en voldoen hierdoor aan alle strenge eisen die de FIA daarvoor heeft gesteld worden.

Iedere FIA racestoel van QSP Products is voorzien van montagepunten om een zijbevestiging te monteren. Deze zijbevestigingen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. De twee grootste verschillen zitten in de verstelmogelijkheden en het materiaal van het stoelframe, dit kan staal of aluminium zijn. De hartafstand is bij iedere FIA racestoel van QSP Products en soortgelijke merken hetzelfde. U kunt dus alle frames die bedoeld zijn voor zijbevestiging hierop bevestigen.

Ons FIA assortiment

De FIA racestoelen van QSP Products zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, modellen en prijsklassen. De instap modellen zijn over het algemeen voorzien van een zachte velours bekleding.

Ons FIA stoelen assortiment bestaat uit vier verschillende modellen. Hiervan zijn er twee met head support (dit zijn de uitstekende delen aan de zijkant van de racestoel te hoogte van het hoofd) en twee stoelen zonder head support.

De FIA racestoelen zonder head support zijn verkrijgbaar in twee maten. Het type RX-10 is de normale maat en de RX-10P is de XL versie. De racestoelen met head support zijn ook verkrijgbaar in twee maten. Het type RX-40 is de normale maat en de RX-40P is de XL versie. De letter P achter ieder type geeft aan of dit het grotere XL model betreft.

Luxe FIA Racestoel

Wij bieden ook luxere modellen. Deze racestoelen zijn tevens wat duurder dan de velours modellen en voorzien van een andere stof waardoor de stoelen een luxere uitstraling krijgen. Deze racestoelen zijn voorzien van een ademende “mesh” stof welke bij gebruik sneller zal opdrogen dan het goedkopere model met velours stof. Tevens is de mesh stof slijtvaster en zal hierdoor bij normaal gebruik langer meegaan. De maten van de fiberglas schaal welke in de racestoel te vinden is zijn overigens hetzelfde als bij de andere FIA modellen, alleen de stof is anders.

De duurdere QSP Products FIA racestoelen kunt u herkennen aan de hogere type nummering als zijnde de 100 en 400 serie. (RX-100, RX-100PRX-400 en RX-400P). Ook hierbij geldt dat de P achter de type nummering de XL versie van de racestoel betreft.

Indien u wilt weten of een racestoel van QSP Products ook een geschikt model voor u is kijkt u goed naar de maattabel. Hieruit kunt u opmaken of de racestoel een geschikt model is voor uw postuur en of deze in uw auto of andere voertuig past.

Racestoel uit voorraad leverbaar

De racestoelen van QSP Products zijn over het algemeen altijd uit voorraad leverbaar waardoor u de stoel binnen 1 a 2 werkdagen in huis heeft.