SILICONEN SLANGEN

Hier vind u het complete aanbod siliconen slangen geschikt voor gebruik in race en sport voertuigen. De siliconen slangen van QSP Products zijn al enige tijd niet meer weg te denken in de race sport markt. De siliconen slang wordt vaak toegepast om oude rubberen slangen te vervangen. Tevens wordt de siliconen slang gebruikt voor het aanleggen van een nieuw lucht- of (koel)watersysteem. Het grote voordeel van een deze slangen is dat dit een duurzame oplossing is ten opzichte van andere soort slangen. De siliconen slang van QSP Products zijn bestand tegen vloeistoffen, temperatuur verschillen, ozon invloeden en drukverschillen. Daarnaast hebben de siliconen slangen een langere levensduur omdat deze niet poreus or hard worden zoals dat wel kan optreden bij rubberen slangen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om slangen op maat te produceren. Dit kan 1 model zijn, maar uiteraard ook een complete siliconen slangen set.

De siliconen slang wordt regelmatig gebruikt voor het maken van koelwater trajecten, om bijvoorbeeld de motor op de radiateur aan te sluiten. Daarnaast kunnen de slangen ook toegepast worden als luchtslang, denk aan bijvoorbeeld het aansluiten van een kachelsysteem of een intercooler op een voertuig of machine. Alle siliconen slangen zijn perfect te gebruiken als turbo slang of intercooler slang doordat iedere siliconen slang voorzien is van diverse versterkingslagen.

De polyester inlagen zorgen ervoor dat de slangen bestand zijn tegen hogere drukken en drukverschillen, zonder dat de slang uit elkaar klapt. Kijk goed naar de tabel waarin de drukken staan vermeldt. Iedere diameter heeft zijn eigen maximale werkdruk. Heeft u twijfels over de toepassing, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan klaar om u te woord te staan en te adviseren.

Meer dan 18.000 siliconen slangen uit voorraad leverbaar!
Er zijn tal van variaties qua slangen. Denk aan een siliconen verloopslang, siliconen koppelstuk, siliconen bocht, siliconen verbinder, siliconen t-stuk, siliconen balg, siliconen vacuümslang en nog veel meer. Wij kunnen zo goed als alle soorten en maten direct uit voorraad leveren aangezien de voorraad meer dan 18.000 siliconen slangen telt. Alle slangen zijn zowel leverbaar in de kleuren blauw en zwart. Naast de siliconen slangen hebben wij ook een scala aan aluminium buizen en bochten uit voorraad leverbaar. Deze worden gebruikt om de slangen met elkaar te verbinden. Let op: de maatvoering van ALLE siliconen slangen zijn inwendige maten. De maatvoering van aluminium buizen en bochten zijn uitwendige maten. M.a.w.; een buis 51mm past dus in een slang van 51mm.

Maatwerk Silicone slangen
Tevens bestaat er de mogelijkheid om slangen op maat te produceren. Dit kan 1 model zijn, maar uiteraard ook een complete siliconen slangen set. Dit doen we met enige regelmaat voor bijvoorbeeld industrietoepassingen, bepaalde machines of auto modellen. Let op; dit is alléén interessant als het meerdere sets betreft. Afhankelijk van de siliconen slang die gemaakt moet worden gaat dit met minimaal 20 stuks per model, aangezien er tekeningen en mallen geproduceerd moeten worden.