STUURNAAF

Uiteraard mogen stuurnaven niet ontbreken in het assortiment van QSP Products. Op deze pagina vindt u een overzicht van de beschikbare stuurnaven welke wij voeren voor de diverse auto’s en voertuigen.

Wanneer u een sportstuur van QSP Products of een ander merk wilt monteren heeft u een stuurnaaf nodig. Iedere naaf die wij hebben is speciaal voor een merk en specifiek model geproduceerd, ons aanbod betreft daarom een grote hoeveelheid stuurnaven voor de diverse auto’s.

Een stuurnaaf is altijd voorzien van een patroon gaten welke overeenkomt met zo goed als alle sportsturen die op de markt verkrijgbaar zijn. Onze QSP stuurnaven zijn standaard voorzien van 12 gaten welke een legio mogelijkheden bieden om verschillende sportsturen te monteren van verschillende merken. De steekcirkel (PCD) heeft twee patronen, een 70mm en 74mm patroon. Uiteraard passen onze eigen QSP sportsturen op de stuurnaven  maar ook voor onder andere de merken OMP, Sparco en Momo is dit geen probleem. Zo bent u verzekerd van een goede universele naaf waarmee u niet merk gebonden bent.

Hoe monteert u een QSP stuurnaaf?
U dient eerst het originele stuur te demonteren van de stuurkolom. Indien u een auto heeft waar standaard een airbag in het stuur zit dan dient u deze ook te demonteren. Bij gebruik van een sportstuur is het niet mogelijk een airbag te gebruiken. Houdt u er ook rekening mee dat u ten alle tijden de accu loskoppelt van de auto om te voorkomen dat de airbag er eventueel uit schiet bij het  demonteren.

Wanneer u alles heeft gedemonteerd ligt de stuurpen bloot, deze stuurpen is voorzien van een vertanding ook wel splaines genoemd. Wanneer u de juiste naaf heeft gekozen dan is deze naaf ook voorzien van hetzelfde patroon. De nieuwe stuurnaaf schuift u vervolgens over de stuurpen heen. In de meeste gevallen zorgt een centrale borgmoer ervoor dat de naaf geklemd wordt, deze houdt de stuurnaaf op zijn plaats. Voor uw veiligheid is het altijd belangrijk dat u goed controleert dat de naaf vast zit.

Airbag?
Let op: bij het uitzoeken van een naaf is het zeer van belang dat u weet of uw auto origineel met airbag is uitgevoerd! Ook al gebruikt u deze airbag niet meer, de splaine en bevestiging van de naaf kan namelijk anders zijn voor dezelfde auto zónder airbag. Tevens worden bij alle QSP stuurnaven die bedoeld zijn voor auto's mét airbag een QSP airbag-disable kit geleverd, om te zorgen dat er geen lampjes op uw dashboard gaan branden.

Vragen?
Indien u niet de juiste naaf voor uw auto kunt vinden, probeer dan te achterhalen of er andere auto’s van een ander merk zijn die dezelfde stuurinrichting gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld de gebruikte naven van een Skoda Fabia met airbag hetzelfde als voor een Volkswagen Golf 4 met airbag. De stuurnaven voor een Volvo C30 met airbag zijn bijvoorbeeld ook hetzelfde als voor een Ford Focus met airbag.

Als u vragen of twijfels heeft over het juiste type naaf u nodigt heeft voor uw auto, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar!

Filteren ▼

Origineel airbag systeem

Skip this step