SILICONEN SLANGEN

Met 18.000 stuks de grootste voorraad siliconen slangen van de Benelux – direct uit voorraad leverbaar!

Het complete aanbod van siliconen slangen vind u op deze pagina. Door maar liefst 18.000 slangen op voorraad te houden zijn wij in staat om zo goed als iedere bestelling direct uit voorraad te kunnen leveren. Het aanbod van de siliconen slang is verkrijgbaar in twee standaard kleuren, blauw en zwart. De soorten en maten van ons aanbod is zeer divers. Denk aan een siliconen bocht, siliconen koppelstuk, siliconen verbinder, siliconen verloopslang, siliconen vacuumslang, siliconen balg, siliconen t-stuk en nog veel meer. Als aanvulling op dit siliconen assortiment leveren wij ook diverse aluminium koppelstukken, aluminium buizen, aluminium bochten en slangklemmen uit voorraad. Deze producten worden gebruikt om de siliconen slangen met elkaar te verbinden en uw lucht- of watersysteem sluitend te maken.

Al jarenlang wordt de siliconen slang gebruikt in o.a. automotive-, performance-, offshore- en industriemarkten. De siliconen slang wordt vaak toegepast op (koel)water systemen om de motor en radiateur van water te voorzien. Ook worden de slangen regelmatig gebruikt als luchtslang voor bijvoorbeeld het aansluiten van een  intercoolersysteem of kachelsysteem op een voertuig of machine. De keuze gaat al snel uit naar een siliconen slang in plaats van een rubberen slang. De voordelen van onze slangen ten opzichte van een rubberen slang is dat de siliconen variant beter bestendig is tegen drukverschillen, temperatuurverschillen, vloeistoffen en invloeden van buitenaf zoals ozon en verwering. U heeft dus geen last meer van droogtescheuren, poreuze en/of harde slangen.

Doordat zo goed als iedere siliconen slang voorzien is van diverse versterkingslagen zijn deze uitermate geschikt om toe te passen als turbo slang of intercooler slang. Deze inlagen zijn van polyester, wat zorgt dat hogere drukken kunnen worden bereikt zonder dat de slang klapt. Raadpleeg de categorie “specificaties” om te controleren hoeveel druk uw gekozen slang maximaal kan weerstaan. Indien u twijfelt over uw toepassing, neem dan gerust contact met ons op. Onze vakmensen staan klaar om op de juiste manier te adviseren.

Maatwerk Siliconen Slang
Naast het standaard assortiment bestaat er ook de mogelijkheid bepaalde slangensets op maat te produceren. Denk aan een complete set voor een auto of voertuig, of slechts één specifieke slang. Let op; dit is echter alleen interessant als het meerdere aantallen of sets betreft. Om een custom made slang te produceren moeten er altijd mallen en tekeningen worden gemaakt. Dat brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee. Daarom dat wij (afhankelijk van de slang(en)) een minimale bestel hoeveelheid van 20 stuks per model hanteren.