SPAL VENTILATOR

Ons assortiment van ventilatoren zijn van het merk SPAL, wat in Italië geproduceerd wordt. De SPAL ventilator is een bewezen product dat als sinds de 50er jaren bezig is met de ontwikkeling en productie van deze ventilatoren. SPAL heeft zijn sporen verdient als OEM leverancier voor een tal van autoproducenten. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij autosport, motorsport, bustransport en industrie. SPAL is wereldwijd vertegenwoordigd door diverse bedrijven, waar wij er één van zijn.

Het assortiment van SPAL is enorm breed. Wij hebben een selectie aan SPAL ventilatoren geselecteerd waarmee we de meeste aanvragen mee kunnen dekken. Deze range houden wij dan ook op voorraad om u zo goed en zo snel mogelijk te kunnen voorzien van een SPAL ventilator. Koeling heeft u ten slotte nodig in het heetst van de strijd.

Montage van een SPAL ventilator.
De SPAL fan kan op diverse manieren bevestigd worden. Meestal wordt er gekozen voor een speciale bevestiging set die bestaat uit kunststof pinnen. Deze pinnen worden door de radiateur gestoken. Vervolgens worden er moeren aan de andere kant van de radiateur overheen getrokken . Op deze manier zit de ventilator geklemd tegen het binnenwerk van de radiateur. Dit is een bewezen montage die veelal in de rally- en racesport gebruikt wordt. Er worden ook geen lamellen beschadigd met deze manier van bevestigen. Een andere manier is door middel van toepassen van de metalen bevestigingstrips. Deze strips zijn voorzien van een kunststof gedeelte welke in de behuizing van de ventilator wordt geschoven. De andere kant kan passen worden gemaakt op het chassis.

Keuze van SPAL ventilator.
De eerste stap die u moet doen is het opmeten van de beschikbare ruimte voor het plaatsen van een ventilator. Bekijk zowel de oppervlakte als de diepte die u maximaal kunt benutten. Vervolgens is het aan u om te bepalen of er een zuigende ventilator of een blazende ventilator toegepast moet worden. Een blazende variant zorgt ervoor dat de lucht door de radiateur geblazen word. Wanneer er juist een trekkende luchtstroom opgewekt moet worden, kies dan voor de zuigende SPAL ventilator. In onze webshop staan de maten aangegeven van de blad diameter. De werkelijke maat is altijd iets groter, aangezien er nog een behuizing om het blad zit. Als u twijfelt over de maatvoering, bekijk dan de maattekening die bij ieder product vermeldt staat.

Let op: Blazende of zuigende ventilator.
Bij SPAL ventilatoren is het niet mogelijk om de plus en de min om te draaien om te zorgen dat het motor de andere kant op gaat draaien. Deze modellen zijn geproduceerd om alléén te blazen, of alléén te zuigen.