Sportstuur

Sportsturen uit voorraad leverbaar! Leverbaar in zowel suede sportsturen of leren sportsturen.

Hier vind u ons aanbod van diverse sportsturen. Een sportstuur wordt over het algemeen toegepast als u bijvoorbeeld competitie wedstrijden rijdt met uw auto, en u wilt net dat beetje meer grip en feeling hebben met de auto. Deze sturen zorgen er namelijk voor dat u de best mogelijk prestaties uit uw stuurkunsten kunt halen. Uiteraard wordt een racestuur niet alleen gebruikt voor wedstrijddoeleinden. Ook zijn deze erg populair voor trackday gebruik, off-road evenementen, puzzelritten, toertochten en dagelijkse auto’s.

Filteren ▼
Item 1-19 van 19 in totaal item(s)


Er zijn diverse modellen sportsturen verkrijgbaar in ons assortiment.
Over het algemeen kiest men een sportstuur bekleed met kunstleder op het moment dat er vaker met de auto gereden wordt, maar niet op het scherpst van de snede. Het kunstleder zorgt voor een prima grip en is slijtvaster dan het suède materiaal. Als u echt op snelheid rijdt in bijvoorbeeld een rally- of circuitauto, dan wordt er is zo goed als alle gevallen gekozen voor een suède sportstuur. Tijdens deze rally- of race evenementen is vaak de eis dat er met handschoenen gereden moet worden. Een dergelijke racehandschoen in combinatie met een suède stuur biedt u de perfecte grip op het stuur.

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een verdiept stuur. Deze modellen hebben gebogen spaken die ervoor zorgen dat het stuur verder naar u toe komt. U kunt dus dichter op het stuur komen te zitten of zo nodig de stoel verder naar achter plaatsen om een perfecte gewichtsverdeling van de auto te realiseren. Wij leveren verdiepte sturen in twee maten: 70mm en 90mm verdiept. De 70mm verdiepte sportsturen komen dus 70mm verder naar u toe dan een vlak stuur.

Wat heb je nodig op een sportstuur te monteren?
Ten eerste moet uw auto voorzien zijn van een stuurnaaf. Een stuurnaaf is merk en type auto specifiek. Wij leveren een scala aan stuurnaven voor diverse auto’s. Deze stuurnaaf wordt gemonteerd op de stuurpen en wordt vaak geklemd door de centrale borgboer. Deze stuurnaaf is voorzien van een gatenpatroon waarop u het stuur met 6 boutjes kunt monteren.

Hoe zit dat met de airbag?
In alle gevallen kunt u niet meer rijden met een airbag in het sportstuur. Als deze er nog in zit, dan dient deze altijd gedemonteerd te worden. Bij het uitzoeken van een stuurnaaf voor uw auto moet u wél weten of dat uw type origineel met een airbag was uitgerust. De stuurinrichting van uw type auto is namelijk vaak anders ten opzichte van hetzelfde type auto zonder airbag.